2023.09.06. Lakossági tájékoztató ebösszeírásról

Lakossági tájékoztató ebösszeírásról

 

Tisztelt Ebtulajdonosok és Ebtartók!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Vasvár város közigazgatási területén 2023.09.11.-2023.10.31. között ebösszeírást tartunk.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése szerint a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel ebösszeírást végez.

Az ebösszeírás során az ebtartóknak, tulajdonosoknak ebenként egy, a hivatkozott jogszabályban meghatározott adattartalmú „Ebösszeíró adatlapot” kell kitölteni.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Ebtartókat és Ebtulajdonosokat, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után.

Az ebösszeírás önbevallás alapján történik, ezért felhívjuk figyelmüket, hogy az adatlap beszerzése az ebtulajdonos, ebtartó kötelezettsége.

Az ebösszeíró adatlap letölthető a város honlapjáról:

Ebösszeíró Adatlap

továbbá átvehető a Vasvári Polgármesteri Hivatal (9800 Vasvár, Alkotmány u. 1.) portáján.

Az ebenként kitöltött ebösszeíró adatlap az alábbi módokon juttatható el önkormányzatunkhoz:

  • postai úton a Polgármesteri Hivatal (9800 Vasvár, Alkotmány u. 1.) címére küldhető,
  • személyesen leadható a Polgármesteri Hivatal 7. számú irodájában,
  • a kitöltött, a bejelentő aláírásával ellátott adatlap beszkennelt, vagy lefotózott formában csatolmányként az ebnyilvantartas@vasvar.hu e-mail címre is megküldhető.

Az adatlap kitöltésével kapcsolatosan felmerülő esetleges kérdésben a Hivatal ügyfélfogadási idejében Pintér Andrea és Szilágyi Enikő ügyintézők személyesen, vagy a 94/572-021-es és a 30/485-0122-es telefonszámokon nyújtanak segítséget.

Az Ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2023. október 31.

Felhívjuk a Tisztelt Ebtartók, Ebtulajdonosok figyelmét, hogy az ebösszeírás időtartamán kívül eső időszakban is kötelesek az adatokban bekövetkezett változást (pl. tulajdonosváltozás, eb elpusztulása), a szaporulatot írásban 15 napon belül változásbejelentő adatlapon megtenni önkormányzatunkhoz. A változásbejelentő adatlap az ebösszeírás lezártát követően a város honlapján elérhető lesz.

Együttműködésüket köszönjük!

Pálláné dr. Lakics Erika
jegyző

Széchenyi2020